This is some text inside of a div block.

Aldri før har det vært flere påmeldte til Ombordfryst. Nå er alle de 430 tilgjengelige billettene til torsdagens konferanse i Ålesund revet bort.

Når dørene til Scandic Hotel Parken åpner torsdag formiddag, er det rekordmange til stede i salen. I tillegg er det flere hundre som kommer til å følge den digitale sendingen.

- Dette er niende året at vi arrangerer Ombordfrystkonferansen, men det er første gang at vi må operere med ventelister. Det viser at det er stor interesse for fryst råstoff og at konferansen har etablert seg som den viktigste møteplassen for den havgående flåten, sier kommunikasjonsdirektør Martin Skaug i Norges sjømatråd.

Fra en av debattene. Fv. Finn-Arne Egeness, Tore Roaldsnes, Per Magne Eggesbø og Odd Kristian Dahle. Foto: Norges sjømatråd.

Fornøyde med programmet

Det er Sjømatrådet, Nordea og Fiskebåt som sammen arrangerer Ombordfryst. Programmet ble publisert før jul, og siden har påmeldingene strømmet inn. I forrige uke ble det fullbooket, så nå er det kun mulig å melde seg på strømmetilbudet.

Sjekk hele programmet her!

- Vi er veldig fornøyde med årets program. Det har den fine kombinasjonen av faglig dybde, god temabredde og spennende navn. I tillegg har vi en historisk sterk kjønnsbalanse blant foredragsholderne, med en kvinneandel på 45 prosent, sier informasjonsleder i Fiskebåt, Odd Kristian Dahle, som nok en gang skal lede konferansen.

Egeness: - Torskefesten er over

Årets torskekvote er den laveste siden tidlig på 2000-tallet, og det kommer ikke til å gå upåaktet hen på Ombordfryskonferansen. Det skjer blant annet når sjefanalytiker Sjømat i Nordea, Finn-Arne Egeness, entrer scenen for å fortelle om torskens vei mot 2025.

- Med forventninger om en kvotenedgang på 20 prosent også i 2025, vil fangstinntektene falle videre også neste år. En nedgang i fangstinntektene tre år på rad har ikke skjedd siden krisen i verdensøkonomien på begynnelsen av 2000-tallet. Dermed er torskefesten over for denne gang, sier Egeness.

Fiskerinæringen samles i Ålesund

Ålesund kommer for øvrig til å stå i fiskerinæringens tegn i denne uken. I tillegg til Ombordfrystkonferansen, arrangerer Sjømatrådet og FHF (Fiskeri- og Havbruksnæringens Forskningsfinansiering) Pelagisk Arena. Den finner sted dagen før, onsdag 10. januar, og også den avholdes på Scandic Hotel Parken.

- Begge konferansene er svært sentrale innenfor sine område og trekker deltakere fra både sjøsiden, landindustrien, forskning og markeder. Når vi i tillegg vet at fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth skal legge frem regjeringens kvotemelding i Tromsø fredag 12. januar, er det mange spennende fiskerirelaterte temaer å snakke om de neste dagene, sier Odd Kristian Dahle.

Nyheter