Personvern

Personvernerklæring

Personvernerkl√¶ringen handler om hvordan Fiskeb√•t AS samler inn og bruker informasjon om bes√łkende p√• v√•re nettsteder.
Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

Fiskeb√•t AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som bes√łker nettsidene √• oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som √• motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med √• lage et brukervennlig nettsted, ser vi p√• brukerm√łnsteret til de som bes√łker nettstedet. For √• analysere informasjonen, bruker vi analyseverkt√łyet Google Analytics.
‚Äć
Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (sm√• tekstfiler som nettstedet lagrer p√• brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser p√• nett. Eksempler p√• hva statistikken gir oss svar p√• er; hvor mange som bes√łker ulike sider, hvor lenge bes√łket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gj√łr at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.
‚Äć
Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.
‚Äć
En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Fiskeb√•t AS bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen f√łr informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til √• identifisere den enkelte brukeren.

S√łk

Fiskeb√•t AS lagrer informasjon om hvilke s√łkeord brukerne benytter p√• v√•re nettsteder i Google Analytics. Form√•let med lagringen er √• gj√łre informasjonstilbudet v√•rt bedre. Bruksm√łnsteret for s√łk lagres i aggregert form. Det er bare s√łkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om spr√•kkode for spr√•k valgt av brukeren. Det kan v√¶re informasjonskapsler med informasjon som st√łtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller s√łk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

På nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.