This is some text inside of a div block.

Årets strandryddeuke er i gang og varer fram til helga. En samlet sjømatnæring er med og har egne aksjoner både knyttet til verdens største ryddeaksjon i Hardanger torsdag 15. september, og når fiskeri- og havministeren blir med å rydde i Bodø onsdag 14. september.

Det er organisasjonen Hold Norge Rent som administrerer ryddeuka, og allerede er det registrert hundrevis av ryddeaksjoner over hele landet.

Aller størst i år – er det at mer enn 3000 frivillige er registrert som deltagere under verdens største ryddeaksjon i Hardanger torsdag 15. september. Der er også sjømatnæringen med, og har satt sammen et lag fra store deler av næringen som deltar, og har fått tildelt en egen sone ved Ølve i Hardanger.


Fiskeriministeren rydder

Representanter for både villfisksiden og havbrukssiden i sjømatnæringen er også med når vi inviterer fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) på rydding i skjærgården utenfor Bodø, onsdag 14. september.

Du kan også rydde

Alle kan være med å gi sitt bidrag ved at du enten rydder i ditt eget nærområde eller deltar på aksjoner som allerede er planlagt i ryddeportalen Rydde.

Registrer gjerne ryddeaksjonen i ryddeportalen – Rydde.



Sjømatnæringen rydder

Disse er med i Hardanger og står også bak når vi rydder sammen med statsråden i Bodø denne uka:

Fiskebåt
Norges Sjømatråd
Norges Fiskarlag
Pelagisk Forening
Norges Sildesalgslag
Norges Råfisklag
Sjømat Norge
Sjømatbedriftene
FHF
Norsk Industri

Nyheter
No items found.