This is some text inside of a div block.

Fiskebåt ber Fiskeridirektoratet om at det må være lovlig å fiske med stormasket trål i tre definerte oppvekstområder for torsk i Nordsjøen.

Bakgrunnen er at direktoratet foreslår å videreføre videreføre forbudet mot fiske i tre definerte oppvekstområder for torsk i norsk økonomisk sone i Nordsjøen i perioden 1. juli – 31. desember. Forslaget vil innebære at forbudsområdene gjøres gjeldende for fjerde år på rad. Fiskebåt har hvert år siden forbudet ble innført protestert mot at det gjøres gjeldende for fiske med stormasket trål, og bedt om justeringer av områdene. Det går fram av Fiskebåt sitt høringssvar i saken.

I høringssvaret blir det vist til at da forbudet først ble innført i 2020 var det med en forståelse av at dette var et midlertidig, ekstraordinært tiltak som var nødvendig grunnet lavt bestandsestimat fra ICES. Deretter har bestanden endret seg, og i forskerne sitt kvoteråd for 2023 er gytebestanden over det kritiske nivå Blim.

Vinteren 2023 har ICES gjennomført en metoderevisjon på torsk i Nordsjøen
som kan få store konsekvenser for forvaltningen, blant annet med en oppdeling av bestanden i tre komponenter med egne kvoteråd og nye referansepunkt. Fiskebåt mener derfor at behovet for forbudsområder må vurderes på nytt når rådet for 2024 blir publisert.

Her kan du lese hele høringssvaret fra Fiskebåt.

Nyheter
No items found.