This is some text inside of a div block.

Mandag 27. og tirsdag 28. februar besøker fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran London. Der skal han blant annet møte sin britiske kollega Mark Spencer og delta på den årlige Norway-UK Seafood Summit.

– Storbritannia er et viktig marked for sjømatnæringa. Norsk sjømat ble eksportert for 7,7 milliarder kroner til Storbritannia i fjor. Det er en kraftig verdiøkning fra 2021 og viser at norske aktører har vært gode til å tilpasse seg tiden etter koronapandemien og virkningene av krigen i Ukraina, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Skjæran vil under Norway-UK Seafood Summit mandag møte sin britiske kollega Mark Spencer. Formålet med møtet er å diskutere og styrke det norske og britiske samarbeidet rundt sjømat og havforvaltning.

– Norway-UK Seafood Summit er en stor og betydningsfull møteplass for å styrke sjømathandelen mellom våre to land. Vi har en lang historie med sterke handelsforbindelser til Storbritannia, og jeg er glad for at vi møtes jevnlig for å finne felles løsninger både for forvaltningen av fiskebestandene og for handelen med sjømat, sier Skjæran.

Kåring av Storbritannias beste Fish and Chips

Hvert år spiser briter mer enn 382 millioner fish and chips-måltider, og retten er blant Storbritannias hurtigmatfavoritter. I 35 år har «The National Fish and Chip Awards» hyllet den britiske tradisjonen med utmerkelser i en rekke kategorier. Under besøket i London vil fiskeri- og havministeren holde en åpningstale for arrangementet.  

– En stor andel av fish and chips-måltidene i Storbritannia blir laget med norsk fisk. Vi er veldig stolt av at norsk fisk av høy kvalitet blir brukt i britenes favorittrett, og jeg gleder meg veldig til å ta del i denne årlige begivenheten, sier fiskeri- og havministeren.

Nyheter
No items found.