This is some text inside of a div block.

Norges Fiskarlag med blant annet Fiskebåt og Andøya Space-konsernet har signert en samarbeidsavtale. Dette for å bidra til best mulig sameksistens i havområdene rundt Andøya i tida som kommer.

Avtalen skal bidra til at alle parter blir hensyntatt, og kan få gjennomført sine aktiviteter på en god måte. Med åpningen av den nye romhavnen på Andøya, er det forventet en økende aktivitet fra Andøya Space-konsernet sin side.

Mange aktiviteter

Fra før pågår det allerede mange andre aktiviteter, som i økende grad er til hinder og ulempe for fiskerinæringen, i dette området. Samtidig er fiskeriene og fiskeområdene ved Andøya svært viktige, både i nasjonal og internasjonal sammenheng. Dette stiller store krav til god koordinering. Fiskerinæringa og Andøya Space-konsernet har derfor samarbeidet om å få på plass en avtale for en best mulig sameksistens.

Usikre følger av aktiviteten

Det er fortsatt betydelig usikkerhet knyttet til hvilke effekter den økte aktiviteten rundt Andøya har, og kan få, på artsmangfoldet og bestandenes tilgjengelighet. Dette vil igjen kunne påvirke fiskernes mulighet til å utøve sitt yrke nå og i fremtiden. Det er derfor et stort behov for ny- og forskningsbasert kunnskap.
Partene har sammen foreslått tiltak for bedre koordinering og samhandling. Den nye samarbeidsavtalen har varighet på 1 år, med mulighet til forlengelse.

Nyheter
No items found.