This is some text inside of a div block.

Svolvær-rederene, og brødrene Tor-Gunnar og Kristian Kransvik, hadde åpen båt og viste fram sitt nye kjøp Gerd Julie, i Svolvær i forbindelse med fiskerimessen LofotFishing.

Gerd Julie kom rett fra slippen der den har fått nytt navn og nummer. Nå er den i full gang med fisket igjen

- Når alle formaliteter med omregistreringen er ordnet er vi klare for å starte fiske. Og det ser vi fram til, sa en stolt Tor-Gunnar Kransvik i Kransvik Kystfiske AS, da han klargjorde for åpen båt i Svolvær sist torsdag.

Rett i fiske

Og allerede fredag klokka 1700 kom de godkjente fiskeritillatelsene fra Fiskeridirektoratet, og Gerd Julie kunne sette kursen mot fiskefeltene. I første omgang er det å fiske etter torsk, seie og hyse i området Lofoten og Vesterålen, forteller Kransvik.

Tor-Gunnar Kransvik er godt fornøyd med kjøpet av Gerd Julie. (Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt).

Rederiet har kjøpt båten, som het Støttfjord, fra Brødrene Bakken AS. Båten er bygget ved Stadyard i 2019 og er en av de mest moderne fartøyene i kystfartøygruppen. Den var også den første som fikk montert batteripakke og elektrisk dekksutrustning.

- Med dette kjøpet får vi ikke bare en moderne båt med et komplett kvotesett, men også stor kompetanse i form av et meget kompetent mannskap med på kjøpet, sier Kransvik.

Navnet til bestemoren

Gerd Julie, som har fått navnet til Kransvik brødrene sin bestemor, har fiskeritillatelser på torsk, sei, hyse, makrell, nordsjøsild, seinot og NVG-sild. Båten bytter nå navn til «Gerd Julie» etter

Under fiskerimessen LofotFishing ble kjøpet feiret med åpen båt og kake til de rundt 60 personene som møtte opp.

Gerd Julie ved kai i Svolvær før avreise til fiskefeltene. (Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt).

Kransvik Kystfiske AS eier gjennom sine datterselskaper nå følgende fartøy;

- Snurrevad- og kystnotfartøyene «Knut Olav» og «Skomværhav»
- Ringnotfartøyet «Straumberg»
- Nye «Bernt Oskar» som er under bygging ved Vestværftet i Danmark.
- De er medeier i garn- og linefartøyet «Skomværfisk»

Nyheter