Det er nå endelig avklart at suspensjonen av MSC-sertifikatet for lange og brosme skjer fra 20. juli. For lange gjelder dette fangst tatt i ICES område 1 og 2 (nord for 62N), mens det for brosme også gjelder i område 4 og 6 foruten 1 og 2, det vil si både nord og sør om 62N.
Fiskeribladet mener på lederplass at Norge må redusere sine andeler av kolmule. Forsåvidt ikke overraskende, kystens næringslivsavis har jo inntatt det samme standpunkt i andre ressurskonflikter, skriver Audun Maråk i dette innlegget.
Da åpenhetsloven trådte i kraft, måtte fiskebåtrederier, som Nye Giske Havfiske fra Ålesund, kartlegge leverandørkjeden for å sikre respekt for menneskerettigheter og arbeidsforhold, en utfordring særlig for små selskaper.
-Fiskerinæringen er et av Norges viktigste bidrag til å nå FNs bærekraftmål. Trålfiske spiller en sentral rolle for å nå disse målene, skriver Audun Maråk i denne kronikken.
En ny rapport har kartlagt hvordan seismikk kan påvirke fiskeriaktivitet. – Bedre informasjon og dialog kan gjøre arealkonfliktene mellom seismikk og fiskeri mindre, sier havforsker Lise Doksæter Sivle, som har ledet forskningsprosjektet «FiskeriSeis».
For fem år sidan måtte Lisbeth Sandtorv (48) ta over reiarlaget og ringnotfartøyet Brennholm. Då var det lite hjelp i at ho er utdanna sosionom, lege og har ein doktorgrad på CV-en.
Etter flere års forhandlinger la EU frem et forslag til fordeling av kolmulebestanden. Forslaget reduserer den tidligere avtalte norske andelen fra 26,2 prosent til 5,8 prosent, samtidig som EU øker sterkt sin egen andel og skjermer andre kyststater.
Samarbeid om trasévalg, planlegging og tilpasning av installasjonsaktiviteter og nedgraving av eksportkabler er noe av det som har kommet inn i dreieboka for sameksistens.